Magyar English Deutsch  
Főoldal  |   Segítség  |   Magunkról  |   Kapcsolat  |   Partnereink

Belépés
  
Keresés
> Keresési feltételek törlése
Tájegységek

Dél-Alföld
     Bács-Kiskun
     Baranya
     Békés
     Borsod-Abauj-Zemplén
     Csongrád
     Fejér
     Heves
     Jász-Nagykun-Szolnok
     Komárom-Esztergom
     Pest
     Somogy
     Szabolcs-Szatmár-Bereg
     Vas
     Veszprém

Dél-Dunántúl
     Baranya
     Heves
     Somogy
     Tolna

Észak-Alföld
     Hajdú-Bihar
     Jász-Nagykun-Szolnok
     Szabolcs-Szatmár-Bereg

Észak-Magyarország
     Bács-Kiskun
     Borsod-Abauj-Zemplén
     Heves
     Nógrád
     Szabolcs-Szatmár-Bereg

Közép-Dunántúl
     Fejér
     Hajdú-Bihar
     Komárom-Esztergom
     Pest
     Veszprém

Közép-Magyarország
     Hajdú-Bihar
     Jász-Nagykun-Szolnok
     Pest

Nyugat-Dunántúl
     Győr-Moson-Sopron
     Tolna
     Vas
     Veszprém
     Zala
 Foglalás és ajánlatkérés 

Bagoly Tanya Vendégházak
Cím: 6341 Homokmégy, Mácsai szállásEmail: info@bagolytanya.hu
Web: www.bagolytanya.huTelefon: 06-30/945-1273, 06 78 561 311
Fax: 78/561-311

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bemutatkozás

1988-ban vettük meg az első tanyát. Máig előttem van nagyszüleim kalocsai parasztháza, a kemencével, a polyvás sáros döngölt aljzatú szobával, a duruzsoló tűzzel a sparheitban, a baromfiudvar, az eperfa a disznóól. Az élet úgy hozta, hogy tanulmányaim, munkám messze vezetett ettől a környezettől, de később a lakótelepi lakásból sóvárogtam vissza a föld, a régi helyek, tárgyak közelébe. Ahogy tehettem a régi mesterek tapasztalatait megfogadva, de a modern kor követelményeinek megfelelni akarva átalakítottuk, felújítottuk a házakat. Később alakult ki bennünk az a szándék, hogy másokkal is megosszuk a vidéki élet, a természet közelsége, az állatok szeretetét. Előbb csak barátainkat hívtuk, később gyerekeket táboroztattunk, és egyre többen jelezték, hogy jól érezték magukat nálunk, és másoknak is elmondják ezt. Néhány éve az interneten is megjelentünk, hogy mások is szerezzenek tudomást arról, nekünk mennyire jó itt, és jöjjenek hozzánk üdülni. Elsősorban üdülni, pihenni vágyókat várunk a már elkészült három házunkba, de a nagyobb társaságok néhány napos „összetartására” is felkészültünk.

Megpróbáltuk minden olyannal felszerelni a házakat, amiket mi is szívesen használunk, mindennel felszerelt konyha (mosogatógép, mikro, 32 főre étkészletek, kávéfőző) a kinti sütés-főzéshez bogrács (fával, gázzal melegítve), grillsütők, hagyományos kemence, sportoláshoz ping-pong asztal, tollaslabda … Egy csacsi vásárlásával elkezdtünk állatokat tartani egyelőre kimondottan kedvtelésből, csacsink augusztusban szép kancacsikót ellett, másik kettővel fogatot is húznak, kecskék, birkák, lovak népesítik be az udvarokat, páva, fácánok díszítik a portát.

Lovak tartását, lovagoltatást is szeretnénk a vendégeinknek biztosítani, kiváló lovaglási lehetőséggel messze a forgalomtól, senkit nem zavarva. A nagyvárosi forgatag után a csend, a hajnali séta őzek, vadnyulak, fácánok, gólyák, kócsagok társaságában…persze csak annak aki ezt szereti, értékeli.

Kerékpáros turistáink visszajárnak hozzánk, a messziről jöttek naponta megcsodálják a naplementét, a feljövő teliholdat, a baglyok, békák esti neszezését.

Ha mindez valamennyire megérintette Önöket, szívesen látjuk vendégházainkban.