Magyar English Deutsch  
Főoldal  |   Segítség  |   Magunkról  |   Kapcsolat  |   Partnereink

Belépés
  
Keresés
> Keresési feltételek törlése
Tájegységek

Dél-Alföld
     Bács-Kiskun
     Baranya
     Békés
     Borsod-Abauj-Zemplén
     Csongrád
     Fejér
     Heves
     Jász-Nagykun-Szolnok
     Komárom-Esztergom
     Pest
     Somogy
     Szabolcs-Szatmár-Bereg
     Vas
     Veszprém

Dél-Dunántúl
     Baranya
     Heves
     Somogy
     Tolna

Észak-Alföld
     Hajdú-Bihar
     Jász-Nagykun-Szolnok
     Szabolcs-Szatmár-Bereg

Észak-Magyarország
     Bács-Kiskun
     Borsod-Abauj-Zemplén
     Heves
     Nógrád
     Szabolcs-Szatmár-Bereg

Közép-Dunántúl
     Fejér
     Hajdú-Bihar
     Komárom-Esztergom
     Pest
     Veszprém

Közép-Magyarország
     Hajdú-Bihar
     Jász-Nagykun-Szolnok
     Pest

Nyugat-Dunántúl
     Győr-Moson-Sopron
     Tolna
     Vas
     Veszprém
     Zala
 Foglalás és ajánlatkérés 

Őrségi Patak Parti Alpaka Panzió
Cím: 9936 Kisrákos, Fő u. 60.Email: info@alpacafarmhungary.com
Web: http://alpacafarmhungary.com/Telefon: +36 30 851 5556

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

Célom, hogy egy olyan farmot hozzak létre, ahol a világ legboldogabb alpakái élnek, akik soha nem kívánnak elmenni innen. Szeretném biztosítani számukra az abszolút stressz mentes életet, lehetőleg megvédeni őket minden betegségtől, bántó környezeti hatástól. Megpróbálok alpaka fejjel gondolkodni, minden őket érintő dolognál felteszem a kérdést, vajon ők szeretnék ezt? Az erre adott válaszuk a legfontosabb, mindent ez fog meghatározni a farmom életében. Nem szeretik a nyírást, körömvágást, oltást, de sajnos vannak olyan kellemetlen dolgok, amiken muszáj átesniük. Nem feltétlen kell viszont az emberek hiúságát szolgálniuk a mustrákon, alpaka show-kon való részvételükkel, ettől meg fogom kímélni őket. Melyik alpaka vállalná önként egy díszes szalagért az utazással, idegen környezettel, szeretteitől való elszakítással járó traumát? Nem tartom állatbarát akciónak a hiúság vásárát, ez az emberek huncut játéka, ahol nagy pénzek forognak kockán

Bemutatkozás

Több generációs farmer családból származom. Édesapám több száz szarvasmarhát tartott szabad tartásban,mint az amerikai birtokokon,akit mindenki csak úgy ismert: A Farmer.

Ezért számomra is teljesen egyértelmű volt, hogy valamikor ezt az életformát éljem.Az Őrségben nagyon komoly hagyományai vannak az állattartásnak, az Alpok-aljai párás klíma kiváló lehetőséget biztosít a dús legelők,rétek kialakulásához.

Gyerekkoromban szerzett tapasztalataim révén bátran vágtam bele ebbe a munkába. Minden szabad időmet az állatok között töltöttem. Három éves voltam, amikor egy hét mázsás bika játszadozás közben a fülbevalómra lépett, kiszakítva azt a fülemből. Ez kiváló iskola volt számomra, itt mindent megtanultam, amit a növényevő állatok szabad tartásáról tudni kell. Első gondolatom nekem is a szarvasmarha tartás volt,de rájöttem,ez nem igazán nőknek való feladat,főleg, ha rideg tartásban gondolkodunk. Aztán utazásaim során, Dél-Amerikában találkoztam és ismerkedtem meg az alpakákkal és a velük rokonságban lévő vicunyákkal, guanacokkal.

Nem telt el sok idő és azt tapasztaltam, hogy nem lehetetlen Magyarországon az alpakák tartása. Álmom részben megvalósult, mára már gyönyörű alpakák legelésznek az udvarban. Gondozásukra sok időt, energiát fordítok, hiszen számomra mindennél fontosabb az állatok jól tartása.

Célom, hogy egy olyan farmot hozzak létre, ahol a világ legboldogabb alpakái élnek, akik soha nem kívánnak elmenni innen. Szeretném biztosítani számukra az abszolút stressz mentes életet, lehetőleg megvédeni őket minden betegségtől, bántó környezeti hatástól. Megpróbálok alpaka fejjel gondolkodni, minden őket érintő dolognál felteszem a kérdést, vajon ők szeretnék ezt? Az erre adott válaszuk a legfontosabb, mindent ez fog meghatározni a farmom életében. Nem szeretik a nyírást, körömvágást, oltást, de sajnos vannak olyan kellemetlen dolgok, amiken muszáj átesniük. Nem feltétlen kell viszont az emberek hiúságát szolgálniuk a mustrákon, alpaka show-kon való részvételükkel, ettől meg fogom kímélni őket. Melyik alpaka vállalná önként egy díszes szalagért az utazással, idegen környezettel, szeretteitől való elszakítással járó traumát? Nem tartom állatbarát akciónak a hiúság vásárát, ez az emberek huncut játéka, ahol nagy pénzek forognak kockán.

Ettől függetlenül persze törekszem szép küllemű alpakák tenyésztésére, melyben talán ők fognak nekem legjobban segíteni, így hálálva meg a velük szembeni figyelmességet. Édesapám azt mondta,hogy az állat minőségét 40%-ban a tartás határozza meg, állatorvosom is osztja gondolataimat, ők sokat segítenek tapasztalataikkal. Remélem, hogy szép küllemű és kiváló minőségű gyapjúval rendelkező állományt sikerül kialakítanom, mellyel talán én is hozzá tudok járulni a hazai alpaka gyapjú előállításához.

Az állatok etetéséhez szükséges minden takarmányt magam állítok elő, szerencsére rendelkezem az ehhez szükséges szántó területtel, ahol műtrágyát, permetezőszereket nem használok, itt valóban bió gazdálkodást folytatok. Príma minőségű rét áll a rendelkezésemre a legeltetéshez és a téli táplálék biztosítására. Igyekszem a farmon minden munkát magam elvégezni, mert tudjuk, hogy a gazda szeme hizlalja a jószágot.

Végre megtaláltam életem célját, ajánlom mindenkinek, aki teheti és vonzódik az állatokhoz, foglalkozzon alpakákkal, vagy más növényevő állatok tartásával, ha tudok, szívesen segítek mindenkinek, bátran keressetek meg!


Keresőszavak

szállás, szálláshely, vendéglátás, idegenforgalom, szálló, vendégház, panzió, őrségszállás, őrségi szállások, vidéki szálláshely, falusi turizmus, osztálykirándulások, horgászat, falusi szállás,Őrség, őrségi, szép-kártya, erzsébet-utalvány,


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0